Uutisarkisto

Saviniemeläinen Asukasyhdistyksemme jäsen Kaiju Orasvuo-Särkkä on koonnut tekemiään ko­ris­te­nuk­ke­ja ja lin­tu­tau­lu­ja näyttelyyn, joka on esillä Kot­kan pää­kir­jas­ton toisessa ker­rok­sessa 26. tou­ko­kuu­ta saak­ka.

“Jo­kai­nen nuk­ke on uniik­ki fi­guu­ri. Aloi­tan muo­toi­le­mal­la mas­sas­ta ja­lat, kä­det ja pään. Kiin­ni­tän ne var­ta­loon, jon­ka om­pe­len kan­kaas­ta. Sit­ten maa­laan nu­keil­le kas­vot ja teen hiuk­set. Vaat­teet­kin om­pe­len lä­hes ko­ko­naan kä­sin. Va­ne­ris­ta sa­haan sei­son­ta­tu­et”, Kaiju ker­too nuk­kiensa val­mis­tuk­ses­ta. Yh­den nu­ken te­ke­mi­nen vie noin 1–2 viik­koa.
“Jot­kut nuket ovat tut­tu­ja­ni, jot­kut voi helpostikin tunnistaa, jotkut puhtaasti mie­li­ku­vi­tuk­sen tuo­tet­ta.”

31.3.2022
Vuosikokous pidettiin torstaina 31.03.2022 Kumppanuustalo Hilman kerhohuoneessa. Paikalla oli hallituksen lisäksi vain kolme henkilöä, joten uutta puheenjohtajaa ja hallitusta ei päästy valitsemaan.
Erovuorossa oli koko hallitus korona-ajan toiminnan seurauksena. Kokous päätyi tulokseen, että nykyinen, vuonna 2019 valittu hallitus jatkaa edelleen. Seuraavat erovuoroiset päätetään arvalla.
Jäsenmaksu on ennallaan, 5 euroa aikuiselta. Maksun eräpäivä on 15.5. ja tilisiirron löydät jäsentiedotteesta.

10.9.2020

17.3.2020
Kevät 2020 on koronakevät. Se esti vuosikokouksemme pitämisen, ja se estää toistaiseksi kaiken toimintammekin. Noudatamme luonnollisesti maan hallituksen suosituksia ja määräyksiä.
Tästä syystä Saviniemen Asukasyhdistyksen hallitus on pitänyt sähköpostikokouksen ja päättänyt luopua kaikista kesän tilaisuuksista. Toiminnan käynnistämiseen vuosikokouksen merkeissä palaamme syksyllä, sitten kun tilanne sallii kokoontumiset.

15.2.2020
Saviniemen Asukasyhdistyksen vuosikokous pidetään torstaina 19.3. klo 18 Varuskuntakerholla, punaisessa kabinetissa.
Vieraaksi saamme Haminan kaupungin ympäristöpäällikkö Tapio Glumoffin. Hän valaisee meitä Taskalin alueen tilanteesta, sillä Taskalin metsä ja Karvarinlammen alue on suojeltu luonnonsuojelulain nojalla, ja on myös avainbiotooppialuetta. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ja miten tällä alueella voimme yhdistyksen voimin toimia? Näistä asioista saamme tietoa. Tervetuloa joukolla vaikuttamaan oman kulmakunnan asioihin. Kahvitarjoilu

9.8.2019
Suomen Kotiseutuliitto on valinnut 9.8. vuosikokouksessaan Vuoden kaupunginosaksi 2019 Tuiran kaupunginosan Oulussa. Ehdolla oli myös meidän kaupunginosamme, Saviniemi. 

28.5.2018
Valtioneuvoston kanslian ja Haminan kaupungin järjestämä Suomen lippu 100 vuotta -juhla.

1.3.2018
Saviniemen Asukasyhdistys ry:n vuosikokous.

1.4.2016
JÄSENILTA torstaina 31.3. kello 18 Haminan kirjaston Kasper-salissa. Vieraana puutarhuri Juha Toikka. Lue lisää …
Jäsenillassa käsitellään myös Saviniemen kaupunginosasuunnitelman avainhankkeet vv. 2016 – 2017.

25.2.2016
Saviniemeläisille tehdyn kyselytutkimuksen pohjalta on laadittu kaupunginosasuunnitelma.

7.7.2015
Asukasyhdistyksen kesäretki Verlan tehdasmuseoon lauantaina 22.8. peruuntui vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

14.11.2014
Löytyykö keneltäkään kuvia Saviniemen nappikaivoista?
Kertokaa tai lähettäkää tieto yhteydenottolomakkeella. Nappikaivothan ovat olennainen osa Saviniemen historiaa.

12.11.2014

  • Saviniemen Asukasyhdistys on kokouksessaan 30.10.2014 päättänyt liittyä Kumppanuustalo Hilman jäseneksi ja vuokrata kaapin yhdistyksen tavaroiden säilyttämiseen.
  • Yhdistyksemme kokoaa leikkejä ja pelejä, joita saviniemeläiset lapset ennen ovat leikkineet. Jos haluat kartuttaa osaltasi tietoja, kerro yhteystietosivun lomakkeella omat tarinasi leikeistä ja peleistä.