Saviniemi-päivät

Vuosien saatossa on järjestetty jo useita saviniemeläisten kesäjuhlia, Saviniemi-päiviä. Ajatuksen yhteisestä kesätapahtumasta esitti jäsenemme Maarit Pakasto, ja ensimmäisen kerran kesäjuhlia vietettiin 24.5.2009. Sen jälkeen Saviniemi-päivää on vietetty jo verrattain vakiintuneen tavan mukaan juhannusta edeltävänä sunnuntaina, Savilahden rannalla, ensin Sahanrannassa ja sittemmin Senioripuiston takana kävelytien läheisellä pallokentällä. 18.6.2023 kesäjuhlassa kävelytie sai virallisen nimen Skipparinraitti.

Kesäjuhlassa on ollut myynnissä jo vuodesta 2014 lähtien yhdistyksen oma tuote, lakuboksi. Boksin aiheet vaihtelevat vuosittain ja esittelevät kuvin ja tarinoin Saviniemeä ja saviniemeläisiä. Tutustu tarinoihin:
Saviniemen lakuboksiperinne syntyy

****

Koosteita kuvineen Saviniemi-päivistä vuosien varrelta

Saviniemi-päivässä 18.6.2023

Saviniemen Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Virve Häkkinen (oik.) ja sihteeri Päivi Salojärvi paljastivat uuden kävelytien nimikyltin. Savilahden rantaa myötäilevän kävelytien nimi on tästälähin Skipparinraitti. Oikea katukyltti tulee aikanaan.

Suvijuhlassa testattiin myös Saviniemen tuntemusta leikkimielisessä tietokilpailussa. Kaikkien vastauksensa jättäneiden kesken arvottiin Saviniemi-lakuboksi.

Tässäpä Kilpailun kysymykset ja oikeat vastaukset

Taas oli aika auringon – ja Saviniemi-päivän
19.6.2022

Kesän 2022 Saviniemi-päivää vietettiin parin vuoden tauon jälkeen Savilahden rannalla tuulisena mutta aurinkoisena sunnuntaina.
Saviniemen Asukasyhdistys tulee toimineeksi tänä vuonna 30 vuotta. Ensimmäisen kerran Saviniemi-päivää vietettiin toukokuun lopulla vuonna 2009 ja siitä lähtien joka vuosi korona-aikaa lukuun ottamatta. 30-vuotisjuhlakahvit nautittiin porukalla nimikkopaikalla, Savilahden rantanurmikolla, elävän musiikin säestyksellä.
Katso kuvakooste kesän 2022 juhlista

Tilaisuudessa oli myös kisa Saviniemen historian tuntemuksesta ja kysely, mikä nimeksi entiselle ratapohjalle rakennetulle kävelytielle. Historiakisan asioista parhaiten perillä oli Timo Hyle.

****

Saviniemi-päivä keräsi ison joukon iloisia saviniemeläisiä ystävineen
16.6.2019

Leppoisa kesäjuhla veti väkeä rantaan
Reimarin juttu https://www.reimari.fi/2019/06/18/leppoisa-kesajuhla-veti-vakea-rantaan/

Saviniemen kesäjuhlaa vietettiin kesäkuun 16. päivä hienossa kesäsäässä. Iloista väkeä oli paljon. Makkarat, letut, kahvit ja leivonnaiset myytiin loppuun, samoin arvat. Rytmihäiriö-orkesterin elävä musiikki kruunasi kaikin puolin onnistuneen tilaisuuden. Katso tästä kuvakooste päivästä.

****

Saviniemi-päivä vietettiin ihanassa alkukesän helteessä
17.6.2018

****

Saviniemi-päivä onnistui mainiosti
18.6.2017
Perinteistä, kaikille avointa Saviniemi-päivää vietettiin sunnuntaina 18.6.
Epävakaisesta säästä huolimatta väkeä oli paljon ja tunnelma leppoisa.  Tässä linkki tapahtuman kuvakoosteeseen

Saviniemi-päivä
19.6.2016
Jokakesäinen Saviniemi-päivä vietettiin nyt tuulessa, muttei sentään tuiskussa.
Kiitokset kaikille vieraille ja juhlien puurtajille. Linkki kuvakoosteeseen

Jo ennen Saviniemi-päiviä Pyykkirannassa vietettiin yhteisiä seurakunnan järjestämiä juhannusjuhlia. Asukaskyhdistys ei järjestä juhannuskokkoa.