Saviniemi-päivät

Vuosien saatossa on järjestetty jo useita saviniemeläisten kesäjuhlia, Saviniemi-päiviä. Ajatuksen yhteisestä kesätapahtumasta esitti jäsenemme Maarit Pakasto, ja ensimmäisen kerran kesäjuhlia vietettiin 24.5.2009. Sen jälkeen Saviniemi-päivää on vietetty jo verrattain vakiintuneen tavan mukaan juhannusta edeltävänä sunnuntaina, Savilahden rannalla, ensin Sahanrannassa ja sittemmin Senioripuiston takana.

Lakuboksien kertomaa

Kesäjuhlassa on ollut myynnissä jo vuodesta 2014 lähtien yhdistyksen oma tuote, lakuboksi. Boksin aiheet vaihtelevat vuosittain ja esittelevät kuvin ja tarinoin Saviniemeä ja saviniemeläisiä. Tutustu tarinoihin:
Saviniemen lakuboksiperinne syntyy

Koosteita kuvineen Saviniemi-päivistä vuosien varrelta

Taas oli aika auringon – ja Saviniemi-päivän
19.6.2022

Kesän 2022 Saviniemi-päivää vietettiin parin vuoden tauon jälkeen Savilahden rannalla tuulisena mutta aurinkoisena sunnuntaina.
Saviniemen Asukasyhdistys tulee toimineeksi tänä vuonna 30 vuotta. Ensimmäisen kerran Saviniemi-päivää vietettiin toukokuun lopulla vuonna 2009 ja siitä lähtien joka vuosi korona-aikaa lukuun ottamatta. 30-vuotisjuhlakahvit nautittiin porukalla nimikkopaikalla, Savilahden rantanurmikolla, elävän musiikin säestyksellä.

Tilaisuudessa oli myös kisa Saviniemen historian tuntemuksesta ja kysely, mikä nimeksi entiselle ratapohjalle rakennetulle kävelytielle. Historiakisan  asioista parhaiten perillä oli Timo Hyle.

Saviniemi-päivä keräsi ison joukon iloisia saviniemeläisiä ystävineen
16.6.2019
Saviniemen kesäjuhlaa vietettiin kesäkuun 16. päivä hienossa kesäsäässä. Iloista väkeä oli paljon. Makkarat, letut, kahvit ja leivonnaiset myytiin loppuun, samoin arvat. Rytmihäiriö-orkesterin elävä musiikki kruunasi kaikin puolin onnistuneen tilaisuuden. Katso tästä kuvakooste päivästä.

Saviniemi-päivä vietettiin ihanassa alkukesän helteessä
17.6.2018

Saviniemi-päivän vietto lähti alunperin Maarit Pakaston ideasta. – 1989 jouluksi muutettiin tänne ja muutama vuosi siinä meni ennen kuin liityin asukasyhdistykseen, Pakasto muistelee, mutta ei tarkkaan muista, minä vuonna kaikki alkoi.
Lue koko juttu Reimarista https://www.reimari.fi/2018/06/19/aurinko-helli-saviniemi-paivan-viettajia/

17.6.2018 vietettiin nimikkopäiväämme tuttuun tapaan juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Kaunis ilma toi väkeä runsaasti, ja kaikilla oli mukavaa. Kuvakooste päivästä.

Saviniemi-päivä onnistui mainiosti
18.6.2017
Perinteistä, kaikille avointa Saviniemi-päivää vietettiin sunnuntaina 18.6. Epävakaisesta säästä huolimatta väkeä oli paljon ja tunnelma leppoisa.  Tässä linkki tapahtuman kuvakoosteeseen

Saviniemi-päivä
19.6.2016
Jokakesäinen Saviniemi-päivä vietettiin nyt tuulessa, muttei sentään tuiskussa.
Kiitokset kaikille vieraille ja juhlien puurtajille. Linkki kuvakoosteeseen