Saviniemen kaupunginosa

Saviniemi on Haminan kaupunginosa Savilahden rannalla Linnoituksen, Hietakylän, Salmenkylän ja Hevoshaan kaupunginosien kainalossa. Kaupunginosaksi Saviniemi on vahvistettu 15.3.1969.

Haminan, Kymenlaakson vanhimman kaupungin perustaminen v. 1653 ja sen jälkeen tapahtunut kaupungin linnoittaminen ovat antaneet askelmerkit nykyisen Saviniemen olemassaololle ja kehitykselle sellaiseksi kuin me sen tunnemme.

Nykyisin Saviniemi tunnetaan viihtyisänä ja vireänä rivi- ja omakotitaloista koostuvana asuinalueena, jossa sulassa sovussa aikaa ja tapahtumia seuraavat niin vanhat, entisöidyt menneiden aikojen rakennukset kuin uudet, modernia tyyliä edustavat luomuksetkin.

Luonto on lähellä ja tarjoaa hyvät virkistäytymismahdollisuudet alueen noin tuhannelle asukkaalle sekä kesällä että talvella.

Saviniemessä on luontoarvoiltaan merkittävä tervaleppälehto Taskalinmäen ja Karvarinlammen reunustoilla, mihin kaupungin toimesta on perustettu luontopolku opastauluineen kaikkien haminalaisten nautittavaksi. Tutustu Taskalin luontopolkuun ja luontopolun varrella olevien taulujen tarinoihin.

Vanhana kaupunginosana Saviniemi omaa paljon historiaa ja tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä, mutta on samalla vahvasti läsnä myös nykyisin. Entisaikojen laivatelakan, sahat, nahkatehtaan, nahkurien ja värjärien pajat, huonekaluveistämön, sadetakkitehtaan, teurastamon ja tuulimyllyt korvaavat tänä päivänä terveyskeskus, hoivapalveluyritykset ja Haminan Energia Oy.

Tarina jatkuu …Esikaupungista kaupunginosaksi