Sunnuntaina 16.6. vietettiin Saviniemi-päivää perinteisin menoin Nopasen Timon haitarin sävelten tahdittamana. Aurinkoinen sää oli saanut runsaasti väkeä liikkeelle.
Päivän suksee oli nokipannukahvi ja nuotiotulella paistettu makkara. Hyvin kävi kaupaksi myös Kaislabaarin kotileivonnaiset,
letut, munkit sekä tietysti arvat.  
Oma juttunsa on vuodesta 2014 alkaen myynnissä oleva lakuboksi, jonka teema vaihtuu vuosittain. Tämänvuotinen aihe oli saviniemeläinen käsityöläisyyden historia.
****

Jäsentiedote 2024

 

 

Tutustu Saviniemeen ja Haminaan mobiilisovelluksella

“Tämä nykyisin Anttilan talona tunnettu kertaus- ja jugendtyylinen asuintalo on kulttuurihistoriallinen kohde, rakennettu v. 1839. Sen rakennutti eversti Martinau, mistä nimitys Everstin talo. Martinau oli myöhemmin… “

Tähän ja muihin Haminan historiallisiin kohteisiin pääsee tutustumaan Haminan kaupungin museon julkaisemaa mobiilireittiä pitkin. Sovellus ohjeineen löytyy osoitteesta tarinasoitin.fi/haminankaupunginmuseot ja sieltä kohdasta “Haminan historialliset kohteet“. Sovellus toimii parhaiten puhelimella, mutta myös tietokoneella.
Saviniemen osalta Asukasyhdistys sai ehdottaa haluamiaan kohteita, joista museo teki valinnat.

****

Kootaan joukolla historiaa talteen sanoin ja kuvin

Yhdistyksemme kulttuuritoimintaa edustaa historian keruu ja julkaisu, sekä historian tekeminen.  Toimintamme on saavauttanut jo 30 vuoden virstanpylvään, joten paljon asioita olisi muistiin pistettävissä tältäkin taipaleelta.
Toivomme saviniemeläisen historian tietäjiä joko kirjoittamaan tarinoita talteen ja ottamaan yhteyttä kehen tahansa hallituksen jäseneen. Sama koskee valokuvia, mitkä annamme takaisin skannauksen jälkeen.

*****

Tämä kysymyssetti oli pohdittavana kesän 2022 Saviniemi-päivillä.
Kysymykset ja vastaukset tässä.

Saviniemi-sivustolla kerrotaan Haminan Saviniemen ja saviniemeläisten asioista. Sivustoa ylläpitää Saviniemen Asukasyhdistys ry. Sivustolla voi tutustua yhdistyksen toimintaan, nykyiseen ja menneeseen Saviniemeen sekä saviniemeläisiin.

Kommenttilomakkeella voi kommentoida asioita ja herättää keskustelua.