Saviniemi-päivät

Kahtena kesänä 2020 ja 2021 Saviniemi-päiviä ei vietetty koronapandemian vuoksi.
Kerromme sivuillamme heti, kun toimintaa pystytään jälleen käynnistämään.

*****

Saviniemen lakuboksiperinne syntyy

Saviniemi-päivillä vuonna 2014 syntyi uusi perinne. Joka vuosi myyntiin tulee lakritsilaatikko eli lakuboksi uusin Saviniemi-aiheisin kuvin ja tarinoin.  Erittäin suosituksi tulleita bokseja on tehty jo kuutena vuotena, mutta nyt koronavuosina perinteeseen tuli katko.
Kuvat tarinoineen löytyvät Historiaa-otsikon kohdasta Taloja, pihoja, katuja, maisemia tai klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

*****

Historiaa on paljon, kootaan sitä yhdessä sanoin ja kuvin

Yhdistyksemme kulttuuritoimintaa edustaa historian keruu ja julkaisu, sekä historian tekeminen.  Kokouksessamme 30.9. käsittelimme myös historian keruuta, sillä toimintamme saavuttaa pikapuolin 30 vuoden virstanpylvään. Näin korona-aikaan toivomme saviniemeläisen historian tietäjiä joko ottamaan yhteyttä kehen tahansa hallituksen jäseneen tai lähettämään viestiä yhteydenottolomakkeella. Sama koskee valokuvia, mitkä annamme takaisin skannauksen jälkeen.

*****

Saviniemi-sivustolla kerrotaan Haminan Saviniemen ja saviniemeläisten asioista. Sivustoa ylläpitää Saviniemen Asukasyhdistys ry. Sivustolla voi tutustua yhdistyksen toimintaan, nykyiseen ja menneeseen Saviniemeen sekä saviniemeläisiin.

Kommenttilomakkeella voi kommentoida asioita ja herättää keskustelua.